XERRADA DEBAT: L’ODISSEA DELS REFUGIATS I EL RACISME INSTITUCIONAL

DIJOUS 1 D’OCTUBRE

FACULTAT DE GEOGRAFÍA I HISTÒRIA, RAVAL (Carrer Montalegre, 6- AULA 407- 4ª planta)

Des de l’agrupació No Pasarán estem impulsant una campanya de recolzament als refugiats a les universitats des d’una perspectiva internacionalista i anti-imperialista.

El proper dijous 1 d’Octubre a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (Raval), com primer acte d’aquesta campanya farem una taula rodona per a debatre i reflexionar sobre la situació dels refugiats i el racisme institucional.

Estaran presents importants col·lectius com el Espacio del inmigrante, Tras la manta, Tanquem els CIE’s, No Pasarán i el nostre company Antonio Litov, fotògraf de Izquierda Diario.es, actualment corresponsal a la frontera hongaresa, sèrbia i croata.

Els dos primers són dos bons exemples de l’organització dels immigrants que ja són aquí i que pateixen quotidianament les lleis d’estrangeria i el racisme institucional.

El es Espacio del Inmigrante defineix com “un grup de persones independents que, enfront la situació generada pels canvis ocorreguts en les lleis d’assistència socio-sanitària, ens hem organitzat per a donar un espai d’acollida i acompanyament a aquelles persones que es trobem excloses per la seva situació legal,, econòmica o administrativa”.

Tras la manta és una “xarxa de recolzament contra la criminalització i la violència racista i classista cap a venedors ambulants a Barcelona”.

Tanquem els CIE’s pel seu costat és una plataforma unitària de diversos col·lectius que impulsa una important campanya des de Gener de 2012 després de la mort d’ Idrissa Diall al Centre d’Internament per Extrangers (CIE) de Barcelona. Té quatre objectius fonamentals: donar visibilitat als CIEs, denunciar les contínues vulneracions de drets humans que s’hi exerceixen, procurar millors condicions dels interns i exercir accions de cara al tancament dels CIEs.

El nostre objectiu és reflecionar sobre la situació actual i aportar a l’organització de l’ajuda als refugiats i el combat contra les mesures reaccionàries i racistes de les institucions. Considerem que les universitats han de ser punts on la joventut lluiti contra l’imperialisme europeu i faci extensiva la solidaritat amb els refugiats a tota la societat.

La nostra proposta és impulsar comitès de recolzament als refugiats a les facultats i instituts en comú amb totes les organitzacions estudiantils i els estudiants que ho vulguin, i na gran campanya pels drets de refugiats i immigrants. El moviment estudiantil pot ser un pol antiracista capaç de frenar el perillós auge del racisme que veiem en molts països europeus, i que té diferents manifestacions, des del creixement de l’extrema dreta fins les polítiques de racisme de l’Estat.

_________________________________________________________________________________________________________________________

CHARLA DEBATE: LA ODISEA DE LOS REFUGIADOS Y EL RACISMO INSTITUCIONAL

JUEVES 1 DE OCTUBRE

FACULTAT DE GEOGRAFÍA I HISTÓRIA, RAVAL (Calle Montalegre, 6- AULA 407- 4ª planta)

Desde la agrupación No Pasarán estamos impulsando una campaña de apoyo a los refugiados en las universidades desde una perspectiva internacionalista y anti-imperialista.

El próximo jueves 1 de octubre en la Facultat de Geografía e Historia de la Universitat de Barcelona (Raval), como primer acto de esta campaña haremos una mesa redonda para debatir y reflexionar sobre la situación de los refugiados y el racismo institucional.

Estarán presentes importantes colectivos como el Espacio del inmigrante, Tras la manta, Tanquem els CIE’s, No Pasarán y nuestro compañero Antonio Litov, fotógrafo de Izquierda Diario.es, actualmente corresponsal en la frontera húngara, serbia y croata.

Los dos primeros son dos buenos ejemplos de la organización de los inmigrantes que ya están aquí y que padecen cotidianamente las leyes de extranjería y el racismo institucional.

El Espacio del Inmigrante se define como “un grupo de personas independientes que, frente a la situación generada por los cambios ocurridos en las leyes de asistencia socio-sanitaria, nos hemos organizado para dar un espacio de acogida y acompañamiento a aquellas personas que se encuentran excluidas por su situación legal, económica o administrativa.”

Tras la manta es una “red de apoyo contra la criminalización y la violencia racista y clasista hacia vendedores ambulantes en Barcelona”.

Tanquem els CIE’s por su parte es una plataforma unitaria de diversos colectivos que impulsa una importante campaña desde enero de 2012 tras la muerte de Idrissa Diall en el Centro de Internamiento para Extranjeros (CIE) de Barcelona. Tiene cuatro objetivos fundamentales: visibilizar los CIE’s, denunciar las continuas vulneraciones de derechos que se producen en ellos, procurar mejores condiciones de los internos y ejercer acciones de cara al cierres de los CIE’s.

Nuestro objetivo es reflexionar sobre la situación actual y aportar en la organización de la ayuda a los refugiados y el combate contra las medidas reaccionarias y racistas de las instituciones. Consideramos que las universidades deben ser puntos donde la juventud luche contra el imperialismo europeo y haga extensiva la solidaridad con los refugiados a toda la sociedad.

Nuestra propuesta es impulsar comités de apoyo a los refugiados en las facultades e institutos en común con todas las organizaciones estudiantiles y los estudiantes que así lo quieran, y una gran campaña por los derechos de refugiados e inmigrantes. El movimiento estudiantil puede ser un polo antirracista capaz de frenar el peligroso auge del racismo que vemos en muchos países europeos, y que tiene distintas manifestaciones, desde el crecimiento de la extrema derecha hasta las políticas de racismo de Estado.

charla refuguiados WEB

 

 

Publicado por Clase contra Clase

Clase contra Clase | @ClaseVsClase :: Sección española de la Fracción Trotskista - Cuarta Internacional (FT-CI)

Dejar un comentario